Pilates acasa

Cred ca fiecare dintre noi a auzit de pilates si unele chiar au incercat.

As fi vrut sa fac de luna viitoare cateva sedinte si m-am interesat de sali unde se pot face astfel de exercitii. Din pacate pretul mi s-a parut cam piperat asa ca am apelat la vechea mea sursa de inspiratie: Youtube. Am gasit cateva filmulete cu exercitii de pilates ce se pot face acasa dar dintre toate unul mi-a atras atentia. E pentru abdomen si coapse (zonele mele cele mai problema :D) dar nu este chiar pentru incepatoare deoarece exercitiile sunt destul de grele.

E un set de 15 minute de exercitii dar necesita sfanta incalzire inainte de a va apuca de treaba. Din pacate filmuletul e in engleza dar se intelege ce face tipa acolo. Daca vreti subtitrare la el va rog sa-mi spuneti si ma voi ocupa intr-o seara. Principiul de baza: fiecare exercitiu se repeta de 5 sau 10 ori.

Atentie la postura si la pozitia pe care trebuie sa o aveti in timpul exercitiilor. Altfel s-ar putea sa va raniti spatele sau sa ramaneti cu dureri dupa exercitiu. Daca nu va simtiti confortabil cu aceste exercitii nu le faceti!

 

Atentie! Nu uitati de incalzire! Si spor la treaba!