Mic dejun rapid si sanatos facut acasa

Ai deschis vreodata frigiderul si, cu toate ca era burdusit, n-ai putut gasi ceva pe placul tau? Dieta si dorinta de a slabi ne aduce de multe ori in situatia de a ne plictisi de mancarea cea de toate zilele. Totusi, sunt doar cateva zile in saptamana cand poti manca oua ca mic dejun sau paine prajita cu lapte.

Situatia se agraveaza cand mai ai si copii de hranit dimineata. Ei fiind mici si plini de energie pot manca ce le place inimioara (bine in anumite limite). Tu in schimb, inghiti in sec cand vezi cerealele cu lapte si oul prajit pentru sotul tau. Te refugiezi in bolul cu lapte si fulgi de ovaz care au gust de cauciuc si-ti blestemi sunculitele.

Gustul si placerea de a lua un mic dejun rapid si sanatos

Bine, e posibil sa fi exagerat un pic in randurile de mai sus. Vroiam doar sa subliniez o idee si anume faptul ca odata intrate la dieta se intampla sa uitam de gustul si placerea de a lua un mic dejun sanatos. Totul se intampla rapid si nu mai ai timp sa te gandesti la ce mananci.

Ei bine, noi incercam sa te re-invatam cum sa incepi ziua cu dreptul si cu soarele in par. Astazi avem o reteta delicioasa de baton cu cereale pe care il poti face acasa, simplu si usor. Batonul de fata poate constitui un mic dejun rapid si sanatos si iti va insenina ziua cu un gust deosebit si o gramanda de minerale si vitamine.

Reteta Baton cu cereale pentru un mic dejun rapid si sanatos

O sa aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 1 cana de fulgi de ovaz (ca tot ii pomeneam mai sus)
  • 1/4 cana de migdale taiate bucatele
  • 1/4 cana de seminte de floarea soarelui (miez)
  • 1 lingura de seminte de in
  • 1 lingura de susan
  • 1 cana cereale ne-indulcite din grau intreg
  • 1/3 cana de coacaze
  • 1/3 cana de caise uscate si taiate bucatele
  • 1/3 cana stafide aurii taiate
  • 1/4 cana de unt de migdale (poti folosi si unt de arahide)
  • 1/4 cana zahar brun
  • 1/4 cana de miere
  • 1/2 lingura de extract de vanilie
  • 1/8 lingura de sare

Stiu ca-s multe ingrediente dar le poti aduna in timp si cand le ai pe toate poti sa te apuci de treaba. Bine pentru asta trebuie sa citesti despre Mod de preparare:

  • Da drumul la cuptor si lasa sa se incalzeasca la treapta superioara.
  • Imprastie ovazul, migdalele, semintele de in, susan si floarea soarelui pe o foaie de copt, intr-o tava. Pune totul la cuptor pana cand ovazul devine un pic prajit si migdalele si semintele devin crocante. Nu uita sa scuturi tava la fiecare 10 minute.
  • Dupa ce totul s-a copt, rastoarna totul intr-un bol mare si adauga cerealele, coacazele, caisele si stafidele. Amesteca totul bine.
  • Intr-o tigaitacu pereti inalti combina unt de migdale (sau arahide), zahar, miere, vanilie si sare. Pune pe aragaz la foc mediu spre mic si amesteca des pana cand incepe sa faca bule.
  •  Toarna toata mixtura din tigaita pese ingredientele din bol si amesteca totul bine. Intinde totul intr-o tigaie dreapta, cu suprafata ne-aderenta. Poti sa intinzi mixtura cu mainile pentru ca e destul de greu de intins cu lingura si cand totul e drept si bine intins, pune in frigider pentru vreo 30 de minute.
  • Dupa ce totul s-a racit, scoate tava de la frigider si taie in batoane pe care le poti ambala individual. A trebui sa iasa cam 8 batoane.

Daca n-ai o tava dreapta prin casa gasesti una la un pret super bun in magazine. Ai nevoie de ceva ca in imaginea de mai jos:

tava-pentru-batoane-mic-dejun-sanatos

Pare complicat, stiu, dar gustul si textura te vor purta prin paradisuri nestiute. Cu aceste batoane vei avea pentru 8 zile un mic dejun rapid, sanatos si super delicios.

Astept comentariile voastre sa vad daca v-ati descurcat cu facutul 🙂

Mira A. Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *