Ce sa mananci ca sa nu te balonezi

Presupun ca ati patit si voi sa va simtiti balonati, ceea ce duce la o parere proasta despre noi insine si la o senzatie de disconfort care ne afecteaza destul de mult. Nu conteaza ca esti la servici sau esti la sala, daca te simti balonat nu mai ai chef de absolut nimic. Sa nu mai zic daca cumva doamne feri esti la plaja sau la piscina si trebuie sa te dezbraci …. ghinion maxim! Ce sa mai tura-vura, balonarea ne afecteaza chiar si pe cei mai putin pufosi dintre noi.

abdomen plat

Ce-i de facut ca sa scapam de balonare?

Specialistii ne recomanda cateva mancaruri si bauturi care sunt foarte eficiente in a tine balonarea departe de abdomenul nostru:

  1. Sfanta apa cu lamaie. Cand esti balonat, parca nu prea mai ai chef sa bei apa dar un pahar de apa cu lamaie te va ajuta cu siguranta. Lamaile sunt un diuretic natural si un laxativ usor atunci cand sunt adaugate in apa calda.
  2. Tulpinile de telina. Telina e folosit pe post de adjuvant digestiv pentru a regla procesul digestiv si pentru a controla gazele intestinale. De asemenea este foarte buna pentru cei care retin fluide in corp deoarece ajuta la eliminarea lor.
  3. Rozmarinul trateaza gazele intestinale si ajuta digestia
  4. Lintea si soia sunt bogate in potasiu si fibre si ajuta la reglarea digestiei
  5. Iaurtul – consumat in loc de lapte ajuta foarte mult la rezolvarea problemelor cu balonarea

Totusi trebuie sa fiti atenti si la stilul de viata pentru ca balonarea n-apare chiar din senin. Atentie la nivelul de sodium pe care il consumati zilnic, la cata apa beti si la cata miscare faceti.