10 minute de exercitii pe zi pentru silueta perfecta

Va vine sa credeti sau nu, 10 minute de exercitii in fiecare zi va ajuta sa va mentineti in forma! Secretul e sa le faceti zlinic si sa fie exercitii de intensitate ridicata. Conform antrenorului personal Scott Laidler, principala scuza pentru lipsa de miscare este timpul. Si asta e adevarat! Cine are timp sa investeasca cel putin 2 ore zilnic pentru mers la sala? Dar, cu un program de 10 minute de exercitii scuza asta nu mai merge. Ce sunt 10 minute intr-o zi? Si partea cea mai buna este ca nu trebuie sa te duci la sala pentru asta; aceste exercitii pot fi facute oriunde.

10 minute de exercitii

De ce 10 minute de exercitii?

Pentru ca, atunci cand ai programul incarca, 10 minute e bucatica ideala sa o dedici sportului. Totusi, cele 10 minute sunt doar pentru exercitii, ceea ce inseamna 10 sau 15 minute in plus pentru pregatire:

  • Inainte de exercitii trebuie sa te imbraci in ceva comod si sa intri in spiritul miscarii
  • Dupa exercitii trebuie sa faci un dus si sa te hidratezi.

Deci, daca facem calculul, trebuie sa dedici in just de 30 de minute in total. Nu e mult, dar poate speria multe persoane foarte ocupate. Totusi, daca vrei sa fii sanatos/sanatoasa si iti doresti un viitor fara prea multe dureri si probleme articulare, e bine sa iti gasesti timp.Dupa cum spuneam mai sus, fiindca e o perioada scurta de exercitii, acestea trebuie sa fie intense. Un bun exemplu de exercitii intense sunt exercitiile Tabata. Acestea sunt exercitii de intensitate maxima inventate de un on de stiinta din Japonia (Dr. Izumi Tabata), cu scopul de a arde cat mai multe grasimi in cat mai scurt timp. Asadar, credeti-ma daca sunteti incepatori, e posibil sa nu rezistati 10 minute!

10 minute de exercitii Tabata pentru incepatori

Exercitiile Tabata trebuie luate in serios pentru ca sunt o forma foarte eficienta de miscare. Totusi, daca esti la inceput nu e obligatoriu sa mentii acelasi ritm alert. E bine sa respecti perioada de exercitiu si pauzele dar daca simti durere sau muschii sunt prea tepeni, e bine sa o iei incet. In max o saptamana ar trebui sa poti tine ritmul.

10 minute de exercitii Tabata – nivel mediu

Dupa cum ai sa vezi dupa prima tura de exercitii, 10 minute e timp de ajuns sa obosesti si chiar sa transpiri. Incearca pe cat posibil sa tii ritmul pentru eficienta maxima.

Tabata hardcore – doar 5 minute

Aici le recomand doar celor extra fit care au nevoie de un boost de energie sa se apuce. Aceste exercitii sunt intense insa necesita si musculatura necesara pentru a le face. Deci atentie, nu sunt pentru incepatori!

10 minute de exercitii mai normale

Daca intrebarea ‘da ceva mai normal n-ai?’ va vine be buze dupa ce-ati vazut filmuletele de mai sus, e timpul sa va uitati mai jos. Am selectat cateva runde de 10 minute de exercitii care sa va tina in priza dar care nu sunt chiar atat de intense. Totusi, tine minte: o plimbare la pas lejer in jurul blocului (de 10 min) nu te va ajuta cu absolut nimic din punct de vedere al tonifierii. Daca vrei un timp mai scurt de exercitii, trebuie sa fii pregatit sa transpiri la maxim!

O runda de exercitii de facut oriunde, fara echipament:

10 minute de exercitii pentru grasimea de be burta:

10 minute de exercitii cardio pe muzica: va place Zumba? Daca da, aceasta runda de exercitii o sa vi se para chiar usoara si amuzanta. Exercitiile se concentreaza pe zona abdomenului dar activeaza si mai toti muschii.

In final nu pot decat sa va urez mult succes si tineti minte: 10 minute de exercitii pe zi, la intensitate ridicata, pot sa faca diferenta intre sunculite si muschi!

Mult spor(t)!

Mira A. Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *